Informatiebijeenkomst Parallelweg

Op donderdag 23 en maandag 27 mei hebben we een bijeenkomst gehouden voor de huurders en omwonenden van de Parallelweg en Mariastraat. We bekijken of het mogelijk is om op deze plek een klein appartementencomplex te bouwen voor ouderen. Veel mensen kwamen naar de bijeenkomst, hierdoor hebben we veel bewoners en huurders kunnen spreken over de plannen.

Op grote borden hebben we de eerste ideeën laten zien van hoe het complex eruit zou kunnen zien. Dit is nog geen definitief ontwerp, maar een eerste schets van waar de nieuwbouw mogelijk kan komen, hoe hoog het zou kunnen worden en uit hoeveel appartementen het complex zou kunnen bestaan. Bewoners konden op stickers hun opmerkingen, zorgen en tips achterlaten.

Deze bijeenkomsten waren de eerste stap in het proces om dit project te ontwikkelen. Het duurt nog een aantal jaren voordat we echt gaan bouwen. We houden nog verschillende overleg- en informatiemomenten met bewoners en omwonenden. Onder andere voor de benodigde bestemmingsplanwijziging door de gemeente.

In de voorgenomen aanpak beginnen we pas aan dit project na de oplevering van de woningen in het startgebied (aanpak Vioolstraat e.o. en Hyacintstraat e.o). Zo hebben de mensen die nu in het complex Parallelweg wonen de kans om binnen dezelfde buurt te blijven wonen. We verwachten dat we in 2027 kunnen beginnen met het bouwen van het nieuwe complex aan de Parallelweg.

Heeft u vragen? Of kon u niet bij de bijeenkomst(en) zijn? Dan kunt u langskomen op ons spreekuur, elke maandag van 4 tot 5 uur.

Panelen bijeenkomst mei 

metus auctor fringilla. Aenean eu leo quam. Pellentesque ornare sem lacinia quam venenatis vestibulum. Nullam id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Donec sed odio dui.